Recept

Medailonky z vepřové panenky s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51632
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
150 g Cibule
70 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1,2 kg Vepřová panenka
200 ml Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
Na jablka
80 g Džem rybízový
400 g Jablka
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 957kJ
8% Sacharidy 30 g
45% Tuky 33 g
54% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Medailonky z vepřové panenky s jablky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple.

2

Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne.

3

V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle.

4

Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept