Slepičí brazilská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí brazilská polévka
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51633 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Kerblík |
50 g | Olej slunečnicový |
50 g | Rýže loupaná |
1 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 296,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 953,4mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kerblík, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Slepičí brazilská polévka postup přípravy receptu:
1 | Menší slepici dobře očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Rozpůlíme ji a dáme vařit spolu s rýží do hrnce se slanou vodou. Když je maso měkké, slepici vyndáme, necháme trochu zchladnout a z kostí obereme čisté maso bez kůže. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme spolu s nasekaným kerblíkem do polévky a podáváme. |
Poznámka
V některých částech Brazílie se do této polévky přidává šafrán.