Jednoduchý recept

Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51635

Ingredience

20 g Cukr krupice
1 kg Mrkev kořen
2,5 dl Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 394kJ
4% Sacharidy 16 g
511% Tuky 383 g
65% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Mladou mrkev důkladně očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme do 1 litru vroucí vody se špetkou soli a cca 5 minut povaříme. Poté scedíme a mrkev rozdělíme do sklenic.

2

Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme mrkev, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept