Jednoduchý recept

Okurky sterilované s fazolovými lusky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51637

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Cukr krystal
1 hrst Fazolové lusky zelené
1 hrst Kopr čerstvý
1 ks Křen
3 ks Mrkev kořen
5 dl Ocet kvasný lihový
2 kg Okurky
10 g Paprika zelená
1 balení Petol
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 674kJ
10% Sacharidy 35 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 25 mg
4% Bílkoviny 2 g

Okurky sterilované s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Okurky očistíme a důkladně omyjeme. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přidáme petol a necháme vychladnout.

2

Okurky rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme omytým koprem, pálivou paprikou, pokrájenou cibulí, očištěným křenem, kolečky mrkve a fazolovými lusky. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a v páře sterilujeme po dobu 5 minut.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept