Jednoduchý recept

Slezská masová směs

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51639
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Houby sušené
500 g Hovězí maso zadní
100 g Klobása debrecínská
1 kávová lžička Kmín drcený
300 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
500 g Vepřová kýta
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
9% Sacharidy 33 g
46% Tuky 35 g
20% Sodík 404 mg
107% Bílkoviny 60 g

Slezská masová směs postup přípravy receptu:

1

Hovězí, vepřové i kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka.

2

Kysané zelí necháme okapat, krájíme na menší kousky, čerstvé zelí omyjeme a také pokrájíme.

3

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby namočíme do vody.

4

V hrnci rozehřejeme část sádla, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme kysané zelí, přilijeme trochu vody a necháme přikryté dusit do měkka.

5

Ve druhém hrnci zpěníme na části sádla zbývající cibuli, přisypeme pokrájené čerstvé zelí, přidáme kmín, sůl, ocet i cukr, promícháme, přilijeme vodu a také necháme přikryté dusit do měkka.

6

Ve třetím hrnci osmažíme slaninu, přidáme hovězí maso a opečeme ho za stálého míchání ze všech stran. Přisypeme kmín, poté přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec přikryjeme poklicí a maso v něm dusíme přibližně 20 minut. Přimícháme vepřové maso, chvíli mícháme a smažíme, nakonec přisypeme ještě maso kuřecí. Masovou směs dochutíme pepřem, solí, v případě potřeby přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přimícháme rozkrájenou klobásu.

7

Do hrnce s masem postupně přimícháme měkké podušené čerstvé i kysané zelí, směs rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept