Zdravý recept

Sterilovaný okurkový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51644
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kg Okurky
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 21 kcal
Kilojoule 88kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
13% Sodík 262 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sterilovaný okurkový salát postup přípravy receptu:

1

Okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Dobře osolíme a necháme stát, dokud nepustí šťávu. Poté vymačkáme a okurky naskládáme do sklenic.

2

Zalijeme octem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept