Jednoduchý recept

Pečené labužnické kuře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51645

Ingredience

50 ml Brandy
1 kávová lžička Kari koření
250 g Kompot hruškový
1 kg Kuře
2 kávová lžička Med včelí
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
100 g Ořechy vlašské
0,5 špetka Pepř černý mletý
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 438kJ
3% Sacharidy 12 g
93% Tuky 70 g
8% Sodík 158 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pečené labužnické kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.

2

Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

3

Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.

4

Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept