Špekáčkový salát ze severní Moravy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčkový salát ze severní Moravy
Špekáčkový salát ze severní Moravy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51646 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule sterilovaná |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
100 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 26,9mg |
Vláknina | 939,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Jogurt bílý, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčkový salát ze severní Moravy postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky nakrájíme na plátky. Sterilované okurky a cibulky necháme okapat a pak je nakrájíme na kolečka. |
2 | V míse smícháme majonézu a jogurt, směs opepříme a osolíme, pak přidáme nakrájené špekáčky, okurky a cibulky, vše důkladně promícháme a dáme do lednice chladit. |
Poznámka
Salát podáváme vychlazený s chlebem nebo bílým pečivem.