Recept

Dušená vepřová panenka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 51647

Ingredience

0,5 špetka Kmín mletý
50 g Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
900 g Vepřová panenka
600 ml Vývar drůbeží
Na zeleninu
120 g Celer bulvový
80 g Cibule
120 g Květák
120 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Petržel kořen
120 g Pórek
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 751kJ
5% Sacharidy 16 g
165% Tuky 124 g
68% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Dušená vepřová panenka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na hranolky, květák rozebereme na růžičky, pórek nakrájíme na kolečka. Solamyl rozšleháme ve smetaně.

2

Opláchnuté a osušené maso posypeme pepřem, solí a kmínem a na oleji osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme vývar a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.

3

Zeleninu vložíme do vroucí vody a lehce povaříme. Poté zeleninu scedíme a necháme okapat.

4

V kastrole zpěníme na másle cibuli, přimícháme zeleninu, zalijeme smetanou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Na závěr zeleninu ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

5

Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a obložíme dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept