Dušená vepřová panenka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená vepřová panenka se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 špetka | Kmín mletý |
50 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 g | Vepřová panenka |
600 ml | Vývar drůbeží |
Na zeleninu | |
---|---|
120 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
120 g | Květák |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel kořen |
120 g | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 197,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka, Celer bulvový, Cibule, Květák, Muškátový květ, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená vepřová panenka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na hranolky, květák rozebereme na růžičky, pórek nakrájíme na kolečka. Solamyl rozšleháme ve smetaně. |
2 | Opláchnuté a osušené maso posypeme pepřem, solí a kmínem a na oleji osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme vývar a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny. |
3 | Zeleninu vložíme do vroucí vody a lehce povaříme. Poté zeleninu scedíme a necháme okapat. |
4 | V kastrole zpěníme na másle cibuli, přimícháme zeleninu, zalijeme smetanou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Na závěr zeleninu ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. |
5 | Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a obložíme dušenou zeleninou. |