Jednoduchý recept

Kuře pečené na pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51649

Ingredience

2 ks Kapie
1 kg Kuře
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 891kJ
1% Sacharidy 3 g
70% Tuky 53 g
18% Sodík 369 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kuře pečené na pivu postup přípravy receptu:

1

Smícháním velmi drobně nasekané kapie, oleje, piva, papriky, soli a pepře si připravíme směs na potírání kuřete.

2

Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Připravené kuře položíme na pekáček. Celé kuře dokola potřeme připravenou směsí na potírání. Pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka a dorůžova. Po celou dobu kuře potíráme připravenou směsi. Pečeme 30-40 minut.

3

Upečené kuře rozkrojíme na porce, které pokládáme na talíře. S vhodnou přílohou jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme také jako grilované se zeleninou a pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept