Jednoduchý recept

Ostravské zapečené klobásy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51650

Ingredience

50 g Droždí
500 g Klobása ostravská
1 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 390kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 14 g
9% Sodík 190 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ostravské zapečené klobásy postup přípravy receptu:

1

V míse z vlažného mléka, téměř veškeré mouky, rozdrobeného droždí, dvou vajec, oleje a soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2

Vykynuté těsto na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše znovu důkladně prohněteme a vyválíme z něj přibližně půl centimetru silnou placku. Tu pak rozkrájíme na menší díly, na každý díl položíme klobásu a zabalíme ji do těsta. Závitky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme znovu vykynout. Pak je rozložíme na pečicí papír rozprostřený na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept