Kuře pečené na stojánku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na stojánku
Kuře pečené na stojánku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 315,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kuře pečené na stojánku postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Kuře dobře osolíme a potom ho napíchneme na kovový stojánek na pečení kuřat. |
2 | Na stojánku napíchnuté kuře dáme do předehřáté trouby. Pod stojánek položíme pekáček, anebo plech, aby měla kam stékat vypečená šťáva. Pečeme při střední teplotě. Kuře po celou dobu nepoléváme, pečeme ho suché, jen osolené. Dáváme jen pozor, aby se kuře nepeklo na silném ohni. Upečené kuře má křehké maso a není vysušené. |
3 | Dozlatova opečené kuře vytáhneme z trouby, sundáme ze stojánku a rozkrojíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a opečená veka.