Recept

Salátové závitky s mletým masem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51652

Ingredience

2 ks Salát hlávkový
20 g Sůl
2 l Voda pitná
Na závitky
150 g Brambory vařené
1 ks Cibule
300 g Maso mleté - mix
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
20 g Petržel kudrnka
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
40 g Sýr Eidam cihla 40%
7 g Sůl
4 dl Vývar zeleninový
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 186kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
160% Sodík 3 g
31% Bílkoviny 17 g

Salátové závitky s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát spaříme v horké osolené vodě, rozdělíme na jednotlivé listy a na utěrce necháme osušit rozložené. Vybereme 8 největších listů, urovnáme je a na ně naskládáme zbývající listy.

2

Na másle opečeme mleté maso, přidáme cibuli nadrobno, šalvěj a necháme 5 minut podusit. Zaprášíme moukou, zředíme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni zakryté dusit 10 minut. Nakonec vmícháme uvařené brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Vzniklou náplň navršíme na salátové listy, zavineme a ovážeme nití. Na lžíci oleje krátce podusíme nasekanou petrželovou nať, na ni vložíme závitky, zalijeme zbylým vývarem a zakryté necháme dusit 20 minut. Hotové závitky vyjmeme a uchováme v teple, výpek svaříme na polovinu množství a zalijeme ho smetanou smíchanou se sýrem a krátce povaříme. Porce závitků podáváme přelité omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept