Salátové závitky s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salátové závitky s mletým masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Salát hlávkový |
20 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na závitky | |
---|---|
150 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
300 g | Maso mleté - mix |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Šalvěj čerstvá |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
7 g | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Brambory vařené, Cibule, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salátové závitky s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát spaříme v horké osolené vodě, rozdělíme na jednotlivé listy a na utěrce necháme osušit rozložené. Vybereme 8 největších listů, urovnáme je a na ně naskládáme zbývající listy. |
2 | Na másle opečeme mleté maso, přidáme cibuli nadrobno, šalvěj a necháme 5 minut podusit. Zaprášíme moukou, zředíme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni zakryté dusit 10 minut. Nakonec vmícháme uvařené brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Vzniklou náplň navršíme na salátové listy, zavineme a ovážeme nití. Na lžíci oleje krátce podusíme nasekanou petrželovou nať, na ni vložíme závitky, zalijeme zbylým vývarem a zakryté necháme dusit 20 minut. Hotové závitky vyjmeme a uchováme v teple, výpek svaříme na polovinu množství a zalijeme ho smetanou smíchanou se sýrem a krátce povaříme. Porce závitků podáváme přelité omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. |