Salát míchaný z listů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát míchaný z listů
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51653 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
30 g | Ořechy vlašské |
50 g | Pažitka |
12 ks | Rajčata Cherry |
0,5 ks | Salát hlávkový |
0,3 ks | Salát kadeřavý |
0,5 ks | Salát listový Dubáček |
100 g | Salát Polníček |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Na octovou zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 617,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Cibulka jarní, Ořechy vlašské, Pažitka, Vejce slepičí, Voda pitná, Balsamico ocet, Ocet vinný červený, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Salát kadeřavý, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát míchaný z listů postup přípravy receptu:
1 | Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky. |
2 | U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu. |
3 | Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat. |
4 | Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme. |
5 | Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme. |
6 | Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou. |