Recept

Hlávkový salát zapečený se sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51654
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
3 ks Salát hlávkový
100 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 l Voda pitná
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
80% Sodík 2 g
18% Bílkoviny 10 g

Hlávkový salát zapečený se sýrem postup přípravy receptu:

1

Hlávky salátů rozpůlíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou slaninu a cibulku. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme povařené půlky salátů, na ně navršíme slaninu s cibulí i s výpekem, zalijeme vývarem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, na posledních 5 minut zalijeme smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept