Jednoduchý recept

Gruzínské rychlé kuře

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51658

Ingredience

1 kg Kuře
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
0% Sacharidy 1 g
56% Tuky 42 g
12% Sodík 247 mg
56% Bílkoviny 31 g

Gruzínské rychlé kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře dobře očistíme a omyjeme. Nůžkami na maso kuře rozstřihneme podél páteře po obou stranách. Páteř vyndáme a zůstanou nám dvě půlky, které z obou stran potřeme utřeným česnekem a posypeme solí.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj připravené kuřecí půlky a z každé strany pečeme přibližně 15-20 minut doměkka.

3

Opečené půlky vyndáme z pánve, rozdělíme na talíře, dochutíme ještě solí, pepřem. Polijeme vypečenou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme teplé, jen s chlebem, anebo třeba s pečenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept