Recept

Dušená pečeně na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 51662
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
900 g Vepřová pečeně
Na omáčku
500 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 polévková lžíce Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
150 ml Víno červené
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 566kJ
3% Sacharidy 10 g
92% Tuky 69 g
38% Sodík 751 mg
71% Bílkoviny 40 g

Dušená pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.

4

Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept