Dušená pečeně na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená pečeně na víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
900 g | Vepřová pečeně |
Na omáčku | |
---|---|
500 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
150 ml | Víno červené |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová pečeně, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená pečeně na víně postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. |
4 | Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |