Recept

Žebírka s houbovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 51663
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
300 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kmín mletý
70 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová žebra
Na nádivku
80 g Cibule
120 g Maso mleté - mix
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Pórek
40 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
45 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 755kJ
3% Sacharidy 11 g
101% Tuky 76 g
44% Sodík 877 mg
74% Bílkoviny 42 g

Žebírka s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.

2

V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.

3

Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept