Kaštany zapečené v zelných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštany zapečené v zelných listech
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51664 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Kaštany jedlé |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Salám Vysočina |
400 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 37,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kaštany jedlé, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salám Vysočina, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštany zapečené v zelných listech postup přípravy receptu:
1 | Kaštany nakrojíme, asi 10 minut povaříme v 1 litru vody a oloupeme. Zelí rozebereme na listy a povaříme 5 minut v osolené zbylé vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupané brambory spolu se slaninou a salámem nakrájíme na kostičky a promícháme s kaštany. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu zelných listů, pokryjeme kaštanovou směsí, přelijeme vývarem a zbytkem zelných listů. Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě. |