Recept

Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51665

Ingredience

Těsto
120 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Koření perníkové
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
300 g Mouka bezlepková
1 kávová lžička Skořice mletá
2 g Sůl
Bílková poleva
200 g Cukr moučkový
2 g Solamyl
1 kávová lžička Šťáva citrónová
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
28% Sacharidy 101 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 142 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou postup přípravy receptu:

1

Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.

2

Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.

3

Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.

4

Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.

Poznámka

Tip: Do těsta můžeme přidat i kakao, abychom získali perníčky tmavé. Hotové perníčky můžeme zdobit i špejlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept