Bramborový salát s fazolkami a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s fazolkami a tuňákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51666 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
80 g | Olivy nakládané |
300 g | Rajčata |
150 g | Salát hlávkový |
100 g | Sardelová očka |
250 g | Tuňák v oleji |
Na brambory | |
---|---|
250 g | Brambory |
500 ml | Voda pitná |
Na vejce | |
4 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
170 g | Hořčice francouzská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 256,6mg |
Draslík | 679,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Olivy nakládané, Rajčata, Tuňák v oleji, Brambory, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Sardelová očka, Hořčice francouzská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s fazolkami a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. |
2 | Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem. |
3 | Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit. |
4 | Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu. |