Recept

Bramborový salát s fazolkami a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51666
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

120 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
80 g Olivy nakládané
300 g Rajčata
150 g Salát hlávkový
100 g Sardelová očka
250 g Tuňák v oleji
Na brambory
250 g Brambory
500 ml Voda pitná
Na vejce
4 ks Vejce slepičí
700 ml Voda pitná
Na zálivku
170 g Hořčice francouzská
1 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
5% Sacharidy 17 g
48% Tuky 36 g
31% Sodík 620 mg
64% Bílkoviny 36 g

Bramborový salát s fazolkami a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.

2

Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.

3

Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.

4

Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept