Telecí koleno na slanině s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí koleno na slanině s kořením
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 946,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 68,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí koleno na slanině s kořením postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena. |
2 | Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme brambory, knedlíky, rýži či kompoty.