Jednoduchý recept

Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51670

Ingredience

150 g Hořčice francouzská
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Salát hlávkový
250 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
2% Sacharidy 6 g
58% Tuky 44 g
35% Sodík 699 mg
32% Bílkoviny 18 g

Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi a vybereme z vysmaženého tuku. Do tuku po slanině rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a usmažíme volská oka.

2

Do hořčice vmícháme olej, ocet, sůl a pepř.

3

Hlávkový salát natrháme na kousky, vmícháme zálivku, posypeme slaninou a poklademe volskými oky, která usmažíme na vypečeném tuku ze slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept