Hlávkový salát s toastem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s toastem
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51671 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
150 g | Hořčice francouzská |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Salát římský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 355,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Ocet vinný, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s toastem postup přípravy receptu:
1 | Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Česnek a petrželovou nať nasekáme najemno. Do hořčice vmícháme olej, přidáme ocet, česnek, petrželovou nať, sůl a pepř. Toasty opečeme v toustovači, diagonálně rozkrojíme a potřeme brynzou. |
2 | Salát nakrájíme na kousky a přelijeme hořčičnou zálivkou. Podáváme s brynzovými toasty. |