Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51678
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Nádivka
3 stroužek Česnek
70 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Těsto
1,5 kg Brambory
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 138kJ
32% Sacharidy 114 g
29% Tuky 22 g
42% Sodík 845 mg
50% Bílkoviny 28 g

Houbové drbáky postup přípravy receptu:

1

Nádivka: Sušené houby omyjeme a namočíme je do misky s vodou. Po půl hodině vodu z hub slijeme a houby nakrájíme na menší kousky. V pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Kostičky slaniny vyjmeme a odložíme stranou. Na omastku ze slaniny dáme houby a podusíme je. Přidáme sůl, pepř, kmín a majoránku. Když jsou houby měkké, přidáme prolisovaný česnek, vrátíme k nim slaninu a směs necháme vychladnout.

2

Těsto: 500 g brambor si den předem omyjeme a uvaříme v 7 dl vody doměkka. Potom je slijeme a necháme vychladnout. Druhý den uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Zbylé syrové brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme z nich vodu, přidáme téměř všechnu prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva a přidáme nastrouhané vařené brambory, sůl, vejce a mléko.

3

Vzniklé těsto dobře propracujeme, dáme ho na zbytkem mouky pomoučený vál a rozdělíme na 10 dílů. Z každého vytvarujeme silnou placku, do středu placek rozdělíme houbovou nádivku, jejich okraje spojíme a vytvarujeme kulaté knedlíky.

4

Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky - "drbáky" do ní opatrně vhazujeme. Promícháme, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Pomalu je vaříme 10 minut. Uvařené vyjmeme, rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným sádlem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept