Čalamáda ze zelí a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda ze zelí a paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5168 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kg | Cukr krupice |
1 ks | Deko |
200 ml | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej stolní |
1 kg | Paprika červená |
2 l | Voda pitná |
2,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 666,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 220,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Paprika červená, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čalamáda ze zelí a paprik postup přípravy receptu:
1 | Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. |
2 | Promícháme a 2 hodiny necháme odležet. |
3 | Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme. |
4 | Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí. |
5 | Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát. |
6 | Poté schováme do temna. |