Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51683

Ingredience

Těsto
800 g Brambory
200 g Mouka polohrubá
2 kávová lžička Sůl
Vařené zelí
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
20% Sacharidy 72 g
17% Tuky 13 g
34% Sodík 688 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chodské gloukačky postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme do mísy. Vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku, sůl a vymícháme hustější těsto.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme slaninu na lžíci sádla, přidáme cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kysané zelí, promícháme, dochutíme solí, cukrem, pepřem, promícháme a chvilku zelí smažíme. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.

3

Z bramborového těsta malou lžičkou vykrajujeme nočky, které vkládáme k vařenému zelí. Za častého promíchání společně vaříme asi 5 minut.

4

Gloukačky podáváme horké.

Poznámka

Pokud chceme mít jídlo hustější, opatrně slijeme vodu ze zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept