Recept

Houbovo-paprikový guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51686
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
700 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
20 g Masox
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Paprika zelená
2 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1,3 dl Smetana 16% (pochoutková)
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
21% Sacharidy 76 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 289 mg
36% Bílkoviny 20 g

Houbovo-paprikový guláš postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme je na silnější plátky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Omyté zelené a žluté papriky rozkrájíme a odstraníme semínka. Větší rajče omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje osmažíme papriky, když mají hnědé puchýře, vyjmeme je z pánve a sloupneme z nich slupku. Potom je nakrájíme na proužky.

3

Do pánve přidáme zbylý olej, rozpálíme ho, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme houby a vydusíme je. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Když se začnou houby smažit, přidáme pokrájenou papriku, rajče a vše krátce restujeme. Směs poprášíme moukou, promícháme, přilijeme vroucí vodu, znovu promícháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Na dochucení přidáme masox. Nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Guláš podáváme s chlebem.

Poznámka

Aby se nám rajčata lépe loupala, je vhodné je nejprve spařit horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept