Dušené hrušky se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hrušky se zmrzlinou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51687 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
30 g | Skořice celá |
250 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 310,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Skořice celá, Víno bílé, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hrušky se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. |
2 | Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny. |