Jednoduchý recept

Penne s tykvovou omáčkou se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5169

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Med včelí
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 12% (konzumní)
35 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
340 g Tykev
500 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
28% Sacharidy 102 g
23% Tuky 17 g
19% Sodík 387 mg
41% Bílkoviny 23 g

Penne s tykvovou omáčkou se skořicí postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme.

2

Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.

3

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, skořici a ještě krátce opečeme. Poté vlijeme smetanu, přidáme med, tykev, přivedeme k varu, teplotu snížíme a povaříme cca 5min do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhaný parmazán a mícháme dokud se sýr nerozpustí.

4

Ochutíme solí, pepřem, omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept