Lázeňská masová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lázeňská masová roláda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
800 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 plátek | Veka |
300 g | Vepřové maso mleté |
2,5 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 344,2mg |
Draslík | 979,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kari koření, Krůtí prsa, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lázeňská masová roláda postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky. |
3 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme. |
4 | V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme. |
5 | Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití. |
6 | Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
7 | Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku. |
Poznámka
Jako příloha se hodí vařené brambory.