Jednoduchý recept

Lázeňská masová roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51696
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
800 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 plátek Veka
300 g Vepřové maso mleté
2,5 dl Voda pitná
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
3% Sacharidy 12 g
78% Tuky 58 g
37% Sodík 735 mg
118% Bílkoviny 66 g

Lázeňská masová roláda postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.

3

Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.

4

V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.

5

Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.

6

Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

7

Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.

Poznámka

Jako příloha se hodí vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept