Jednoduchý recept

Moravský zelný guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51697
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kg Brambory
1 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso přední
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
15% Sacharidy 53 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 282 mg
65% Bílkoviny 36 g

Moravský zelný guláš postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Hlávkové zelí opláchneme studenou vodou a rozkrájíme nadrobno.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

4

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, kterou dochutíme kmínem a mletou paprikou. Poté přidáme kousky masa a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, přimícháme rajčatový protlak a vše zalijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Měkké maso z hrnce vyndáme, do hrnce přisypeme mouku a za stálého míchání ji orestujeme. Přilijeme horkou vodu, provaříme, přidáme nakrájené brambory a zelí a vše vaříme přibližně 20 minut. Do hrnce poté vrátíme maso, promícháme, necháme prohřát a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept