Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 517
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
500 g Paprikové lusky čerstvé
50 g Protlak rajčatový
1500 g Skopové maso přední
40 g Sůl
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 615kJ
4% Sacharidy 16 g
69% Tuky 52 g
97% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Skopový perkelt postup přípravy receptu:

1

Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 2/3 dávky tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vlažným vývarem.

3

Do základu přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Dobře provaříme.

5

Před koncem varu omáčku dosolíme a přecedíme přes hustý cedník na maso.

6

Paprikové lusky očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem podusíme na zbylém tuku. Potom je přidáme k masu a ještě krátce podusíme.

7

Skopový perkelt vždy podáváme na teplém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept