Polévka Chicken - Broth - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Chicken - Broth
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51702 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
40 g | Pažitka |
100 g | Petržel - nať |
50 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 203,0mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 652,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuře, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Chicken - Broth postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu dobře očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Kuře rozdělíme na čtvrtky. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu, když voda začne vřít, vložíme do ní čtvrtky kuřete, nakrájenou zeleninu a rýži. Vaříme doměkka. Poté vyjmeme čtvrtky kuřete, necháme je trochu vychladnout. Sloupneme kůži, z kostí obereme maso, to nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. |
3 | Šunku nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na másle a přidáme do hotové polévky. |
4 | Podáváme posypané nadrobno nasekanou pažitkou. |