Jednoduchý recept

Pikantní marinované krůtí řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51710
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 16 g
13% Sodík 262 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pikantní marinované krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

2

Krůtí prsa omyjeme a osušíme, naporcujeme na plátky a mírně je naklepeme.

3

V míse smícháme dl piva, cibuli a petrželku, podle chuti přidáme mletou papriku, pepř a sůl.

4

Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Pak ho postupně obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým pivem a ve strouhance.

5

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm po obou stran usmažíme dozlatova.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept