Jednoduchý recept

Staročeské krůtí řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51711
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Kari koření
800 g Krůtí prsa
50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 985kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
9% Sodík 178 mg
83% Bílkoviny 46 g

Staročeské krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.

4

Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.

5

Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept