Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 51712

Ingredience

80 g Cukr moučkový
42 g Droždí
100 g Hera
100 ml Mléko plnotučné
600 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na nádivku
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
200 g Mák mletý
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 149 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutá roláda s mákem postup přípravy receptu:

1

Droždí umícháme s dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. Mouku prosejeme na vál s cukrem, přidáme změklé máslo, zbylé mléko, žloutky, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, z kterého vytvarujeme dva bochníky a pod utěrkou je necháme vykynout.

2

V mezičase připravíme náplň. Cukr svaříme s vodou, vsypeme mletý mák a citronovou šťávu. Pečlivě umícháme a necháme vychladnout.

3

Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky, potřeme je nádivkou a srolujeme. Rolády přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Poté rolády v lehce předehřáté troubě pečeme dozlatova. Během pečení rolády ještě jednou potřeme vejcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept