Roláda s ořechovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s ořechovou náplní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51713 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
42 g | Droždí |
100 g | Hera |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Na nádivku | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 184,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 79,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s ořechovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Droždí umícháme s dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. Zbylou mouku prosejeme na vál s cukrem, přidáme změklé máslo a Heru, žloutky, sůl, zbylé mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, z kterého vytvarujeme dva bochníky a pod utěrkou je necháme vykynout. |
2 | V mezičase připravíme náplň. Cukr svaříme s vodou, vsypeme umleté ořechy a citronovou šťávu. Náplň řádně promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky, potřeme je nádivkou a srolujeme. Rolády přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě alespoň 15 minut kynout. Poté v lehce předehřáté troubě pečeme rolády dozlatova. Během pečení je ještě jednou potřeme vejcem. |