Polévka Portugaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Portugaise
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51716 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Rýže dušená |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Portugaise postup přípravy receptu:
1 | Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, kterou za stálého míchání necháme zasmahnout. Zalijeme vývarem z kostí, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rajčatový protlak. |
2 | Vaříme 1 hodinu. Pak přidáme dušenou rýži, zalijeme smetanou, zamícháme a bez dalšího vaření podáváme. |