Jednoduchý recept

Kompotované okurky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51721

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
180 g Cukr krupice
4 ks Hřebíček
2,5 dl Ocet kvasný lihový
600 g Okurky
1 ks Skořice celá
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 655kJ
11% Sacharidy 38 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kompotované okurky postup přípravy receptu:

1

Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.

2

Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.

3

Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept