Jednoduchý recept

Pirohy z bramborového těsta se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51722

Ingredience

1 kg Brambory
150 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
2000 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
24% Sacharidy 85 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 159 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pirohy z bramborového těsta se zelím postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na malé kousky.

3

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku, prolisovaný česnek a sůl a vypracujeme těsto.

4

Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme nakrájené zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.

5

V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept