Pirohy z bramborového těsta se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy z bramborového těsta se zelím
Pirohy z bramborového těsta se zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51722 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
2000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 212,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy z bramborového těsta se zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na malé kousky. |
3 | Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku, prolisovaný česnek a sůl a vypracujeme těsto. |
4 | Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme nakrájené zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé. |