Paprika sterilovaná ve slaném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprika sterilovaná ve slaném nálevu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51727 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
600 g | Paprika červená |
60 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 130kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
194% Sodík 4 g
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 211,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Paprika sterilovaná ve slaném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme jim semínka. Rozdělíme je natěsno do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme papriky. |
2 | Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uchováme na temném a studeném místě. |