Jednoduchý recept

Řecká polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51730

Ingredience

200 g Brambory
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
125 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 373kJ
5% Sacharidy 20 g
29% Tuky 21 g
15% Sodík 293 mg
29% Bílkoviny 16 g

Řecká polévka postup přípravy receptu:

1

Brambory umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na nudličky a spolu s cibulí dáme zpěnit na rozehřáté máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme zasmahnout, přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 40 minut.

2

Pak polévku prolisujeme přes jemné síto, dobře rozšleháme metlou, zjemníme horkým mlékem a podáváme. Již nevaříme.

Poznámka

Originální řecká polévka obsahuje ještě nakrájené uvařené skopové maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept