Zelená paprika nakládaná s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená paprika nakládaná s červeným zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51731 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
50 g | Cukr krystal |
10 g | Kmín celý |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 kg | Paprika zelená |
30 g | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nálev | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
40 g | Cukr krystal |
0,3 kávová lžička | Nové koření celé |
5 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 371,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Bobkový list, Cukr krystal, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená paprika nakládaná s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet. |
2 | Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout. |
3 | Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě. |