Bažant s kaštany na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s kaštany na víně
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bažant obecný |
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule červená |
2 g | Jalovec |
200 g | Kaštany jedlé |
40 g | Mascarpone |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 154,1mg |
Draslík | 970,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 614,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Kaštany jedlé, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jalovec, Mascarpone, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s kaštany na víně postup přípravy receptu:
1 | Kaštany dáme na 5 minut do silně vyhřáté trouby a jakmile začnou praskat, vyjmeme je a oloupeme. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek posekáme najemno. Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, hladkou moukou a osmažíme ze všech stran. Bažanta vyjmeme, na olej nasypeme mrkev, cibuli, celer, česnek a orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, rozmarýn, porce bažanta a kaštany, hrnec zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme zvolna zhruba dvě hodiny. Porce bažanta vyjmeme, ze šťávy vyjmeme bobkový list, rozmarýn, z povrchu sebereme tuk, do šťávy přimícháme mascarpone a vyvaříme. |
2 | Porce bažanta upravíme na talíře a přelijeme šťávou z hrnce i s kaštany. |