Recept

Bažant s kaštany na víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51732
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Bažant obecný
3 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
80 g Cibule červená
2 g Jalovec
200 g Kaštany jedlé
40 g Mascarpone
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
50 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
15 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 225kJ
12% Sacharidy 44 g
46% Tuky 34 g
44% Sodík 885 mg
89% Bílkoviny 50 g

Bažant s kaštany na víně postup přípravy receptu:

1

Kaštany dáme na 5 minut do silně vyhřáté trouby a jakmile začnou praskat, vyjmeme je a oloupeme. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek posekáme najemno. Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, hladkou moukou a osmažíme ze všech stran. Bažanta vyjmeme, na olej nasypeme mrkev, cibuli, celer, česnek a orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, rozmarýn, porce bažanta a kaštany, hrnec zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme zvolna zhruba dvě hodiny. Porce bažanta vyjmeme, ze šťávy vyjmeme bobkový list, rozmarýn, z povrchu sebereme tuk, do šťávy přimícháme mascarpone a vyvaříme.

2

Porce bažanta upravíme na talíře a přelijeme šťávou z hrnce i s kaštany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept