Vepřová játra smažená v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra smažená v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra kuřecí |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 812,7mg |
Draslík | 498,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra smažená v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce s pivem, přisypeme mouku a vytvoříme hladké těstíčko. |
2 | Kuřecí játra omyjeme, nakrájíme a obalíme v připraveném těstíčku a osmažíme je v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. Játra pak osolíme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.